Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GrafikCell.Forumd.Biz | Adobe Destek & Yardım - GraFik Destek Forumu
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 XML Giriş

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
rankend
Administrator
Administrator
rankend


Uyarı Sev. Uyarı Sev. : Uyarı Yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 2210
<b>Paylasım Gücü</b> Paylasım Gücü : 5979
<b>Rep Point</b> Rep Point : 131
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 20/10/09
<b>Yaşım</b> Yaşım : 32
<b>Nerden</b> Nerden : Bodrum
<b>Ruh</b> Ruh : 1
<b>Grafik Düzey</b> Grafik Düzey : Profesyonel
<b>Tarayıcın</b> Tarayıcın : Chrome

XML Giriş Empty
MesajKonu: XML Giriş   XML Giriş EmptyC.tesi Kas. 28, 2009 12:03 am

Bu sayfada "HTML'le ne güzel web sayfası yapıyorduk. Nereden çıktı bu XML? Çok mu lazım yani?" sorularının cevaplarını vermeye çalışacağım. HTML ve CSS dillerini iyi bilenler için XML'i öğrenmek hiç zor olmayacaktır. HTML ve CSS'yi bilmeyenlere ise önce o dersleri okumasını tavsiye ederim; ben bu ders notlarını hazırlarken, okuyucunun HTML ve CSS bildiğini varsaydım çünkü.
EXtensible Markup Language kelimelerinin kısaltılmışı olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Bu dili geliştiren zevatlar web dünyasında World Wide Web Consortium (Dünya Çapında Web Konsorsiyumu) olarak tanınırlar ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sitesinden kendilerine ulaşabilirsiniz. XML, SGML (Structured Generalized Markup Language) dilinin bir alt kümesi olarak tanımlanmaktadır. SGML dili dediğimiz şey de HTML'in atasıdır. Ben de bunları w3c'nin sitesinden öğrendim, ayrıntılı XML tarihçesi öğrenmek isteyenler oraya bakabilirler.
XML, HTML gibi <başlangıç kodu>...</bitiş kodu> şeklinde komutlara sahiptir. HTML'de komutlar bellidir (<head>, <p>, <div>), XML'de ise komutları kendiniz oluşturursunuz (<ali>, <veli>, <kırkdokuzelli>). Tabi bunu yapabilmek için CSS gibi ek bir dosya kullanmalısınız.
XML'de bir HTML sayfası oluşturup, XML komut ve parametrelerini tanıtan dosyayı refere edersiniz. Yüzlerce HTML sayfasında kullandığınız bu tanımlanmış öğeleri, tek bir sayfayı kullanarak değiştirme olanağına sahip olursunuz.
HTML sayfalarında verileri tablo şeklinde sunabilirsiniz ama bu tablodaki verileri sıralamanız, sorgulamanız veya kısıtlamanız söz konusu değildir. XML ise bunları yapabilmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://rankend.com
 
XML Giriş
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Phb giriş
» Giriş Portal
» HTML Giriş
» Dreamweaver Giriş
» PhB giriş Mutlaka Okuyun

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Grafikcell.Forumd.biz Web Dersleri :: XML Dersleri-
Buraya geçin: